четвъртък, 31 май 2012 г.

Шеф Пеньо Иванов майстори с деца най-дългия сандвич


АРИЗ-7 и Двореца на децата организират кулинарно забавление за 1 юни,
гост е и Ути Бъчваров

Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 (А.Р.И.З.-7) и Националния дворец на децата в София ще спретнат истинско кулинарно предизвикателство за малчуганите навръх празника 1 юни.
Лично шеф Пеньо Иванов, организатор на Националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза”, ще напътства малчуганите в майсторството на приготвянето на една от любимите им храни, като предизвика тяхната фантазия и сръчност. Гост на вкусния празник ще бъде и водещият на „Бързо, лесно, вкусно” по БНТ Ути Бъчваров.
Шеф Иванов вече има опит с рекордите, след като се включи в приготвянето на традициони ястия в най-големия тиган, правен някога у нас, който кандидатства в Книгата на рекордите „Гинес”. Тогава заедно с Ангел Ангелов от Копривщица той сготви над 1400 порции в Юнашкия тиган.
Ути пък наскоро отпразнува 15-годишния юбилей на предаването си, което е сред най-гледаните кулинарни предавания в националния ефир.
Засега шеф Иванов запази в тайна колко хлебчета и други продукти ще отидат за приготвянето на гигантския сандвич, но обеща, че всички ще могат да се включат в изяждането му след това.
Всички желаещи дечица ще могат да участват в кулинарния рекорд, който ще започне от 11,20 часа в Националния дворец на децата в София (бул. „Ал. Стамболийски” 191).

ПРОГРАМА за 1 ЮНИ 2012
10.30 ч. – 11.20 ч. – Празничен концерт на състави на НДД и награждаване на „Талант на годината” – отличени участници в педагогическите форми на НДД през учебната 2011/2012 г.
11.20 – 12.00 – Кулинарно състезание – „Как можем да направим най-дългия сандвич” – с участието на деца и ученици, Ути Бъчваров и Пеньо Иванов
• - Моят домашен любимец – изложба, парад и шоу на домашни любимци.
12.00 – 12.45 - Дейности и занимания в забавни детски кътове:
• Детска работилница – пленер по изобразително и приложно изкуство;
• Демонстрации - клуб по картинг, клуб по колоездене; образователни и забавни игри.
Детски забавно-развлекателни игри и празнична томбола с много изненади и голямата печалба – електромобил
12.45 - Детска дискотека
13.00 - Театрално представление

18.30 - Годишен концерт на съставите на НДД - НДК, зала 11

Няма коментари:

Публикуване на коментар