неделя, 13 януари 2013 г.

BG HIP HOP AWARDS 2013 обявиха регламента и журито за избор на победителите


Днес всички фенове могат да видят и официалния сайт на първите български хип хоп награди, където е цялата информация за номинираните участници в различните категории -www.BGHipHopAwards.com.
 Всички номинирани по отделните категории са определени от организаторите на база на тяхната  продукция през 2012 г. Номинациите са съгласувани с отделни изявени личности от различните сфери в българската хип хоп култура.
*Това не важи за специалните награди, за които също е обяснен принципа на участие!
Подредбата на всички номинирани в отделните категории е по азбучен ред, за да няма недоволни участници.
В сайта ще се запознаете и със задължителните критерии, по които са подбрани участниците в отделните категории. Официално са публикувани и имената на знаковите лица от хип хоп обществото, които ще гласуват, като техният брой е доста значителен – над 100 човека. Техните имена може да видите в раздел „Регламент”. За да може вотътда е честен и да няма спекулации, всеки глас на човек от журито ще бъде видим за всички в сайта на след 30.01. Всички артисти, групи, DJ-и, денс формации, балети имат право на един общ глас.
С цел наградите да бъдат максимално обективни и да се избегне субективен вот, предоставяме избора на хората, които имат най-добро наблюдение и принос за българската Хип Хоп култура като част от шоу бизнеса в България, а именно хората, които стоят зад нея - българските хип хоп изпълнители, продуценти, лейбъли, DJ-и, режисьори, балетни и хип хоп денс формации и графити артисти.
За да се избегне ситуацията „всеки гласува за себе” или проекти, в които участва (лейбъли, клипове, колаборации), са въведени  следните правила:
Всеки член на журито ИМА право да даде само по един глас в категория
- Всеки член на журито НЯМА право да гласува за себе си, проект в който участва или за лейбъл, в който членува.
- Всеки член на журито задължително трябва да гласува във всички категории.
Препоръчително е всеки член на журито да гласува по сърце и да оцени наистина най-заслужилите тази награда, а не да даде „приятелски” вот.
От предварително номинираните във всяка категория на 06.02.2013 г.на церемонията в Рейнбоу Плаза ще бъдат обявени първите пет, събрали най-много гласове по категории, от които ще бъде излъчен по един победител.
За гала церемонията се подготвят атрактивни участия на знакови фигури от хип хоп обществото и първите ъндърграунд артисти и лейбъли, които ще излязат на една сцена с новите водещи лица. За да е максимално шоуто легендарният SISQO ще забие и своето култово парче Thong Song. След гала спектакъла предстои официалното парти на проекта с концерт на SISQO и всички номинирани артисти в TEQUILA CLUB с любезната подкрепа на водка NEMIROFF . 
В бъдеще Мария Бонева (идеолог на събитието) и организаторите на наградите планират да учредят „Българска Хип Хоп Академия”, която да определя и да награждава най-изявените и заслужили артисти за изтеклата година.

*** Повече за организацията и събитието:
Организаторите на първите български хип хоп награди са три компанииNG Partners, HiT sHOP Music Group и Hotdrink Communications, които обединиха своите усилия и професионализъм в името на хип хоп културата, която харесват и уважават.
От самото начало трите компании знаеха, че се захващат с нелеката задача да съберат на една сцена  рапъри, DJ-и, селектори от 20 години назад, режисьори, хип хоп денс формации и балети, но точно това ги мотивира още повече, защото каузата си заслужава. Въпреки че винаги когато има добра кауза, има и такива, които не я приемат.
Организаторите на BG HIP HOP AWARDS 2013 срещнаха братска подкрепа от old school артистите до новите лица на все по-бързо развиващата се хип хоп култура.
Организаторите си поставиха „висока летва” и вече три месеца я следват неуморно с цел превръщането на една от най-истинските култури да стане неизменна част и от българския шоу бизнес и да срещне подкрепата на много партньори, медии и фенове.
Вярваме, че това събитие ще преобърне изцяло представата за хип хоп културата и тя ще получи необходимото заслужено признание в годините, защото BG HIP HOP AWARDS ще станат традиция!

Няма коментари:

Публикуване на коментар